top of page

Teos esittää, sitä kuinka monta kuvaa ladattiin flickriin vuorokauden aikana. Installaatio konkretisoi kuvien määrää. Kyseessä on tilataideteos.

 

Ensivaikutelma oli melko välinpitämätön, sillä kun kuvakasaa katsoi niin katse ei kohdistunut mihinkään tiettyyn. Se oli vain yksi iso kasa, jota lähestyessä alkoi miettimään "Mitä tämä teos kuvastaa?" Kun saavuimme taideteoksen kuvauksen luokse ja luimme, mitä se kuvastaa...oli sen merkitys itsestäänselvä: ihmisten yksityiselämä ja julkinen puoli sekoittuvat toisiinsa jättäen katsojalle tunteen, että yksittäisellä kuvalla ei ole enää merkitystä tuhansien muiden kuvien joukossa. Yksi välinpitämättömyyden ilmenistapa kuvia kohti ilmenee niin, että katsoja voi kävellä kaikkien niiden päällä.

 

Teos oli visuaalisesti  vaikuttava kokonsa ansiosta, mutta sen ollessa suuri kokonaisuus pieniä teoksia, ei se saanut ulkokuorensa ansiosta kiitosta. Se sai kiitosta provosoidessaan hedonistista nyky-yhteiskuntaa. joka aiheuttaa ihmisten välinpitämättömyyden yksittäisiä tapahtumia ja hetkiä kohtaan. Niillä ei ole enää niin paljon merkitystä, sillä tänäpäivänä voit saada kaiken. Ainakin länsimaissa.

 

-Belinda Nieminen, Iita ja Jani

 

 

24 Hrs in Photos (2011)

bottom of page